Esther Dorrestijn

Esther Dorrestijn

Orthomoleculair Therapeut & Vitaliteitsmanager

Esther is gediplomeerd Vitaalcoach. Dat betekent dat zij is opgeleid tot Gewichtsconsulent, Functional Personal Trainer en Life Coach. Daarnaast is zij Orthomoleculair Therapeut.

Van oorsprong is Esther leerkracht. Zo kijkt zij ook naar leefstijlveranderingen. Verandering door coaching en kennisoverdracht. Dit vanuit holistisch oogpunt, het brede geheel van voeding, beweging en mentale balans. Klachten waarvan de oorzaak onbekend is, komen vaak voort uit voedings- en beweeggewoonten. Darmklachten, hoge bloedruk, diabetes type 2, te hoog cholesterol en gewrichtsklachten zijn zo maar een paar voorbeelden.

Regelmatig hangen deze klachten samen met overgewicht. De omgeving geeft graag een stempel, je wordt zwak gevonden, het zou je aan wilskracht ontbreken. Geloof je daar zelf inmiddels in? Dan veranderen we dat snel. Je leert wat het verslavende effect van voeding kan zijn, waarom je suikers blijft eten, de invloed van stress op onze leefgewoonten en hoe onze hersenen ons voor de gek houden als we willen gaan bewegen. Kortom: je leert om zodoende je leefstijl te veranderen.

Ludo van Wijk

Ludo van Wijk

Fysiotherapeut & Vitaalcoach

Ludo bekijkt vitaalcoaching vanuit de holistische visie. Het lichaam is meer dan de som der delen.

Zijn droom is mensen weer in contact met zichzelf te laten komen. Leer weer voelen wat je grenzen zijn, luister naar je lichaam en je geest, zoek je grenzen op zodat je ze kan verleggen, en bovenal: geniet en leef! Dat betekent dat je best eens “stuk mag gaan” om verder in dit proces te komen.

Vanuit zijn paramedische- en managementachtergrond is Ludo inzetbaar op diverse gebieden. Coachingstrajecten, bedrijfsadvisering, preventietrajecten of interventies als er sprake is van fysieke blokkerende beperkingen.

Door zijn ervaringen binnen de (arbeids)fysiotherapie en sportbegeleiding is hij gaan inzien dat welbevinden door vele factoren beïnvloed wordt. Dat het oude Duitse gezegde “Der Arzt behandelt, die Natur heilt” nog steeds van toepassing is. Waarbij echter de sleutel te allen tijde bij het individu ligt. Wil iemand veranderen, is het volgende nog altijd nodig: openstaan, begrijpen, willen, kunnen, doen en blijven doen. Coaching vanuit deze basis leidt tot succes. Ludo is BIG-geregistreerd.

Waarom

Dat wij begeleiden bij het veranderen van de leefstijl mag duidelijk zijn. Met ons zovelen.

Dat wij begeleiden naar een duurzame, blijvende verandering geeft ons meerwaarde, toch?

Dat wij begeleiden naar geluk maakt ons uniek!

Onze hersenen doen vreemde dingen met de woorden “geen” en “niet”. Daarom is het zinloos om te vertellen wat je “niet” mag. Dat laten wij dan ook weg binnen onze begeleiding. Wat doen we dan? Vertellen wat je wel mag, uitleggen waarom je aandacht besteed aan voeding, sporten en mentale balans. Wat dit met en in je lijf doet. Als je je daar bewust van bent, kan je zelf de juiste keuzes maken in je leefstijl. Het maakt gelukkig zelf kunnen kiezen. En dat wil iedereen, gelukkig zijn!